O novembru

Novembar ove 2019 godine je bio jako težak. Prošle godine sam radila, pa je nekako bilo drugačije, jedva čekam da se ovaj završi.

Prvo je nastupilo 10 mjeseci naše veze uz propratnu nervozu. Sukladno s tim pa skoro čitav novemabr smo se prperirali, a bilo je stresno. Njemu na poslu, a meni na fakultetu plus neke životne okolnosti i gluposti.

Zatim ukraden mi je mobitel u sred Ferhadije, imigranti s napravili takvu predstavu da niko nije ni primjetio. Dobro očuvan mobitel, koji mi je mogao poslužiti još jednu godinu.

O ispitima bi trebala poseban post, neka rak rana. Ne znam šta će i kako će biti, prvi put ima moje krivice i privi put mi nije krivo. Izboriću se već, vjerujem u sebe!

Pred kraj ovog mjeseca zub me je slomio. Nisam izlazila na kafu ni sa jednom jaranicom. Jednostavo nisam imala potrebu da izađem, a o “prijateljima” takođe treba poseban post. Sve neka šukanja, pretvaranja, neki nivo (proljev), šuplja priča, poneka baci trač i ono kad osjetiš da je kafa usput. Što si stariji sve je manje izlazka s dušom.

San mi se poremetio kriva je zuboboblja, bližimo se 11 mjesecu veze nadam se da ćemo uploviti sa mirimo.

2 thoughts on “O novembru

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.